Criminal Justice 2008

hu
RSS
Helyreállító igazságszolgáltatás

Partnerek és támogatók:

   

    

   

  

Az Európai Bizottság „Criminal Justice 2008”
programjának pénzügyi támogatásával

Szakmai fordító partnerünk az Afford Fordító- és Tolmácsiroda Kft.

Regisztrálna?

Gondolatok az igazságosságszolgáltatásról

Feltöltve: 2010. 07. 07.

 

Az elmúlt hónapok során a Prison Reform Trust egy érdekes új vállaklozásba kezdett annak érdekében, hogy bemutassa valójában mekkora egyetértés van az igazságszolgáltatási rendszerben dolgozók és a refom érdekében tevékenykedők között. A „Talking Justice” (szabad fordításban: „Gondolatok az igazságszolgáltatásról”) elnevezésű kezdeményezés reményeik szerint beindítja azt a párbeszédet, ami a 2010-es, és azt követő brit igazságszolgáltatási reformokhoz elengedhetetlenül szükséges. 

A kezdeményezés májusban, a választások után indult, kihasználva a fokozott érdeklődést mind a politikusok, mind az emberek részéről, és az év folyamán fokozatosan bontakozik majd ki. A hivatalos kezdetet megelőzően, márciusban a Prison Reform Trust rövidfilmeket tett közzé, melyeken a három vezető párt politikusai beszéltek az igazságszolgáltatási rendszerről. A nyilatkozók közt van Maria Eagle, Börtönügyi Miniszter, Dominic Grieve, árnyék-Igazságügyminiszter, Chris Huhne, árnyék- Belügyminiszter és a Telegraph rovatvezetője, Mary Riddell. Az angol nyelvű film, melynek címe Talking Justice: Talking Sense megmutatja, hogy milyen széleskörű az egyetértés abban, hogy a börtönbüntetés, mint a közösség végső válasza érvényesülhet csak a bűnözésre adott válaszok sorában.

Májusi kezdettel a Prison Reform Trust közzé tett több egyperces videót, melyekben harminc, az igazságszolgáltatási rendszerhez közel álló ember beszél bűnözésről, igazságosságról, igazságszolgáltatásról.

Forrás: Prison Reform Trust hírlevél Június 2010

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.