Criminal Justice 2008

hu
RSS
Helyreállító igazságszolgáltatás

Partnerek és támogatók:

   

    

   

  

Az Európai Bizottság „Criminal Justice 2008”
programjának pénzügyi támogatásával

Szakmai fordító partnerünk az Afford Fordító- és Tolmácsiroda Kft.

Regisztrálna?

"Élet a rácsokon kívül" - Kollektív Identitás, kollektív kirekesztés

Feltöltve: 2011. 10. 12.

 

2011 augusztusában az angol városokat évek óta nem látott mértékű zavargások rázták meg.

Az események nyomában kialakuló vita középpontjában a gyermekek és fiatalok zavargásokban játszott meghatározó szerepe állt, miközben a valóságban az elítéltek életkora egy jóval szélesebb skálán mozgott, mint azt eredetileg feltételezték.

A vita végül hangsúlyok mentén szétvált. Egyesek a szükséges büntetőjogi válaszlépéseket keresték, míg mások az okokat. Bár eredetileg ezeket az eseményeket figyelmen kívül hagyva készült, az "Élet a rácsokon kívül" a vita mindkét aspektusához hozzájárul.

Az "Élet a rácsokon kívül" a második nyilvánosságra hozott önálló jelentés a büntető igazságszolgáltatási rendszerbeli gyermekek és fiatalok részvételével megvalósuló, ötéves, "U R Boss" ("Te vagy a főnök") projekt keretein belül. Az első jelentés, "Élet a rácsokon belül", a tizenéves fiúk büntetés végrehajtási intézeteken belüli tapasztalatait tárta fel. Ez a jelentés a fiatalkorúak szabadlábra helyezése után folytatja a történetet. Együtt vizsgálva a két jelentést, kirajzolódnak előttünk a fiatalkorúak igazságszolgáltatásához való jelenlegi Egyesült Királyságbeli hozzáállás hiányosságai.

A "the Howard League for Penal Reform" teljes, angol nyelvű jelentése itt elérhető.

A "U R Boss" projekt weboldala elérhető itt.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.