Criminal Justice 2008

hu
RSS
Helyreállító igazságszolgáltatás

Partnerek és támogatók:

   

    

   

  

Az Európai Bizottság „Criminal Justice 2008”
programjának pénzügyi támogatásával

Szakmai fordító partnerünk az Afford Fordító- és Tolmácsiroda Kft.

Regisztrálna?

A jamaikai Dispute Resolution Foundation Uniós támogatást kapott

Feltöltve: 2010. 03. 10.

 

[Forrás:A Jamaikai Információs szolgálat a www.restorativejustice.org útján]

A Dispute Resolution Foundation (DRF) munkájához 34 millió jamaikai dollárral járult hozzá az Európai Unió az "Igazságot akarunk" program keretein belül.

A program, amely a demokratikus jogok fejlesztését célozza alternatív vitarendezési módok népszerűsítésén keresztül, 2010. március 4-én indult útjára a New Kingston-i Knutsford Court Hotelből. Az alkalmazandó eszközök közt szerepel a mediáció, az egyeztetés, és más, resztoratív eljárások.

A program részét képezi egy, a közösségi munkásokat érintő tréning, melynek eredményeként megerősíthetik a helyi igazságszolgáltatási rendszereket, és közösségük tagjait az életük feletti nagyobb kontroll gyakorlására buzdíthatják, ezzel javítva az ország biztonságát, és javítva a kormányzás minőségét.

A programban szintén megtalálható egy közösségi oktatási projekt, melynek kivitelezését találkozókkal és az elektronikus média használatával képzelik el a szervezők.

Az indításkor felszólaló igazságügyminiszter és legfőbb ügyész, Dorothy Lightbourne szenátor, megköszönte az EU támogatását és kifejtette, hogy a program jelentős állomás az igazságszolgáltatási reformfolyamatban.
Állítása szerint a program az igazságszolgáltatáshoz való könnyebb hozzáférést fog biztosítani a polgári ügyekben St, James, St. Catherine, Clarendon és Kingston valamint St. Andrew, lakosainak, amely városok fókuszpontjai a programnak.

"Ez a program az igazságszolgáltatáshoz való egyenlő hozzáférést biztosítja a kereskedelmi ügyeket is magukba foglaló polgári ügyek körében az által, hogy gondoskodik arról, hogy a felek eltérő anyagi helyzete ne zárja ki őket az eljárásból, egyszersmind garantálva a fair eljárást," tette hozzá.

Szintén felszólalt a DRF elnöke, John Bassie, aki ígéretet tett arra, hogy az alapítvány "olyan minőségi munkát fog végezni, ami igazolja a belénk vetett bizalmat".

A DRF támogatása a második EU által jóváhagyott program a 2009-es Európa a Demokrácia és Emberi Jogok fejlesztéséért Jamaikában program keretein belül. Az első szerződést, szintén 34 millió dollárról 2009 decemberében írták alá a Jamaicans for Justice szervezettel.

A jamaikai EU küldöttség vezetője,Marco Mazzocchi Alemanni nagykövet úr elmondta, hogy még az idén további támogatások várhatók.

"A küldöttség az idén különös hangsúlyt fektet más, lehetséges projektek mellett azokra, amelyek a gyermekekkel és a fiatalkorúak igazságszolgáltatási rendszerének megreformálásával foglalkoznak. Ez kiemelkedően fontos az armadale-i tragédia tükrében,"mondta.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.