Criminal Justice 2008

hu
RSS
Helyreállító igazságszolgáltatás

Partnerek és támogatók:

   

    

   

  

Az Európai Bizottság „Criminal Justice 2008”
programjának pénzügyi támogatásával

Szakmai fordító partnerünk az Afford Fordító- és Tolmácsiroda Kft.

Regisztrálna?

„Zárt ajtók - nyitott lelkek”

Feltöltve: 2010. 03. 23.

Szerző: Szandra

2010. február elsején az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar konferenciát rendezett, Tökölön "Zárt ajtók – nyitott lelkek" címmel.

A plenáris ülésen dr. Kerezsi Klára (OKRI, igazgatóhelyettes) A gyermek- és fiatalkori bűnelkövetés helyzete, kezelésének lehetőségei hazánkban, Fliegauf Gergely bv. alezredes (Rendőrtiszti Főiskola, tanársegéd): Börtönártalmak fiatalkorú fogva tartottaknál, míg Oláh László r. őrnagy (BRFK, Bűnmegelőzési osztályvezető): Dilemmák a bűnmegelőzésről címmel tartott előadást. Az előadás szünetében az érdeklődők megismerkedhettek a MEREPS projekttel poszterünk segítségével, amelyet dr. Barabás A. Tünde és dr. Windt Szandra, az Országos Kriminológiai Intézet (OKRI) kutatói mutattak be. A projekt fő céljait, a honlap és e-mail elérhetőségeket ‑ az OKRI által készített ‑ szórólapokon a konferencia résztvevőinek rendelkezésére bocsátottuk.

A délután folyamán hét szekcióban folyt tovább a diskurzus, az alábbi témakörök szerint: Agresszivitás serdülőkorban, Pszichológiai munka kriminalizálódott fiatalok körében Pszichológiai munka kriminalizálódott fiatalok körében, Fiatalkorú bűnelkövetők oktatásának helyzete, Pártfogás és utógondozás, Bűnmegelőzés és prevenció valamint Gyermekvédelem a közoktatási intézményekben.

A konferenciáról további információ itt olvasható.

 

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.