Criminal Justice 2008

hu
RSS
Helyreállító igazságszolgáltatás

Partnerek és támogatók:

   

    

   

  

Az Európai Bizottság „Criminal Justice 2008”
programjának pénzügyi támogatásával

Szakmai fordító partnerünk az Afford Fordító- és Tolmácsiroda Kft.

Regisztrálna?

Konferencia a Helyreállító Igazságszolgáltatásról Rómában (2010. március 25-26, Róma)

Feltöltve: 2010. 03. 29.

 

“Helyreállító Igazságszolgáltatás és Bűnmegelőzés: emberek, helyek és politikák” címmel kétnapos konferenciát tartottak a resztoratív igazságszolgáltatásról Rómában, 2010 március 25-én és 26-án, az Nsidia szervezésében. A konferencia az Európai Bizottság által támogatott “Helyreállító Igazságszolgáltatás és Bűnmegelőzés” program keretein belül került megrendezésre.

A konferenciát Bruno Brattoli, a Fiatalkorú Igazságügyi Osztály vezetője nyitotta meg, és három részre oszlott, mely részek mindegyik egy, a konferencia címében szereplő kulcsszóra koncentrált.

A "Helyek" blokk indította, Mario Serio és Maurizio Millo vezetésével március 25-én a konferenciát. A konferencia ezen részében sor került a helyreállító igazságszolgáltatással és bűnmegelőzéssel kapcsolatos európai és olasz tapasztalatok megvitatására épp úgy, mint az elméleti és gyakorlati szempontok vizsgálatára.

A "Politikák" blokk indította, Fabio Licata vezetésével a konferencia második napját, március 26-án, és folyamán sor került több, a helyreállító igazságszolgáltatás és a bűnmegelőzés szerepét városi illetve iskolai környezetben vizsgáló előadásra.

Az "Emberek" blokkra, Gustavo Sergio vezetésével március 26-án került sor. A konferencia ezen részében az előadások az ügyvédek helyreállító igazságszolgáltatásban betöltött szerepével, a viktimizáció megelőzésével, illetve általánosságban a helyreállító igazságszolgáltatással kapcsolatos beszámolókkal foglalkoztak. Szintén ebben a blokkban került sor a konferencia lezárására.

A “ Helyreállító Igazságszolgáltatás és Bűnmegelőzés” programról további információk itt találhatóak.

A konferencia programja letölthető innen.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.